Vinjerac je jedno od najinteresantnijih mjesta na srednjem Jadranu. Njegov položaj učinit će se zanimljivim i privlačnim za svakog gosta koji želi provesti svoj godišnji odmor u oazi mira i tišine, daleko od gradske buke i zagađenosti. Sam dolazak u mjesto pruža svakom turistu sliku malog mirnog mjesta okruženog kristalno čistim morem i planinom Velebit u neposrednoj blizini.

More je ovdje kristalno čisto i potpuno nezagađeno, pa čak i u mjesnoj lučici, vrlom živom dijelu mjesta tokom ljeta. Dodatnu zabavu možete potražiti u nekoliko pravaca: preko puta Vinjerca je gradić Starigrad, a u pravcu juga nalazi se Zadar, centar sjeverne Dalmacije s oko 100.000 stanovnika, te grad koji živi već 3 tisućljeća. Zadar je bogat kulturnim spomenicima, diskotekama, restoranima, hotelima itd., a u njemu ste već za 30-tak minuta vožnje!

Oduvijek je Vinjerac poznat kao pravo ribarsko mjesto. Ulovi lokalnih ribara svakodnevno obogaćuju jelovnike kućanstava i restorana u Vinjercu, te zajedno s domaće uzgajanim namirnicama i mesom uspijevaju zadovoljiti standarde i najzahtjevnijih gurmana. Blizinom mora i Velebita Vinjercu je podaren planinski svjež i čist zrak, koji djeluje vrlo ljekovito za ljude koji imaju problema s dišnim putevima.

U zimu Vinjerac tone u svoj zimski san, iz kojeg se polagano budi već u proljeće, kada počinju ljepši i topliji dani. Kulminacija se događa u srpnju i kolovozu, kada se Vinjerac pretvara u pravi mali raj na Zemlji, pružajući svojim stanovnicima i posjetiocima idealne uvjete za odmor i opuštanje.

Restorani, pošta, kafići i plaže pružaju gostu sve što mu je potrebno za miran i bezbrižan odmor. Susretljivost i ljubaznost mještana dojmi se svakog posjetioca Vinjerca, usputnog ili onog koji se konstantno vraća ovdje iz godine u godinu. Svatko tko želi miran, opušten, zdrav i lijep odmor, a da nije na kraju svijeta, trebao bi Vinjerac svakako uvrstiti na svoj popis. Jedno je sasvim sigurno – pogriješiti neće!

Hrvatski
English
Deutsch
Italiano
Français
Česky